Scarpa : Società Calzaturiera Asolana Riunita Pedemontana Anonima.

Innovatie en traditie zijn de diepgewortelde pijlers van het familiebedrijf SCARPA, dat tot op de dag van vandaag zijn hoofdkantoor en schoenenproductie heeft in Noord-Italië, waar het in 1938 werd opgericht.

In de uitlopers van de Dolomieten, de regio Asolo / Montebelluna, een gebied dat al lang bekend staat om zijn handgemaakte schoenen van hoge kwaliteit, was SCARPA's eerste missie om alle beste schoenmakers uit Asolo samen te brengen voor het produceren van de beste schoenen.

SCARPA staat dan ook voor : Società Calzaturiera Asolana Riunita Pedemontana Anonima, wat Associated Shoe Manufacturing Company uit het Asolo Mountain Area betekent. Luigi Parisotto, die het bedrijf met zijn broers zou kopen en het zou laten uitgroeien tot een familiebedrijf, begon met het leren van de kunst van het maken van fijn schoeisel. Parisotto begon zijn ambacht op 11-jarige leeftijd in 1940 te leren en ging in 1942 bij SCARPA werken. Vanaf het begin hield Parisotto van het proces van het maken van handgemaakte schoenen en in de vroege jaren vijftig runde hij zijn eigen schoenenfabriek, S. Giorgio, met zijn broers, die tussen de vier en vijftien paar handgemaakte schoenen per dag maakten. Deze werden verkocht aan lokale boeren die op zoek waren naar schoenen die zowel comfortabel als onverwoestbaar waren.
 
In 1956 hebben Parisotto en drie van zijn broers, met de hulp van hun familie, genoeg geld bijeengebracht om een bod op SCARPA te doen. Het werd geaccepteerd en het bedrijf groeide snel onder hun leiderschap om 17 deskundige schoenmakers te omvatten, en breidde in deze vroege jaren uit om 50 tot 60 paar schoenen per dag te produceren. Al aan het eind van de jaren vijftig wist SCARPA zijn naam meer te verspreiden buiten de regio Montebelluna en trok klanten uit vele andere delen van Noord-Italië aan.

Het bedrijf was een van de eersten die de behoeften van de snel ontwikkelende bergbeklimmings- en klimcultuur in Noord-Italië onderkende en schoeisel ontwikkelde met functies die specifiek op bergsport waren gericht. Deze eigenschappen, samen met de legendarische duurzaamheid en pasvorm van het merk, hebben ertoe geleid dat veel van de vroege bergbeklimmers in Italië SCARPA-schoenen gebruikten. In 1965 begon een Italiaans-Amerikaan die in Boston woonde SCARPA-schoeisel te importeren, waardoor het de eerste fabrikant uit de Asolo-regio was die naar de VS exporteerde

SCARPA bleef innoveren in de jaren 1970, ontwikkelde de populaire Rally-schoen voor alpineskiën en pionierde op een vroege hooggelegen plastic schoen voor bergbeklimmen, eerst de Grinta en later de Inverno (zoals bekend in Noord-Amerika, internationaal aangeduid als de Vega .) Die laars is door veel topklimmers en ontdekkingsreizigers in de Himalaya en Antarctica gebruikt en werd ook door de Italiaanse, Amerikaanse, Franse, Spaanse en andere militairen gebruikt voor gebruik door troepen in extreme omstandigheden.
Die pioniersgeest is voortgezet bij SCARPA. Het bedrijf heeft vele primeurs op zijn naam staan, waaronder de eerste om een Gore-Tex-schoen te bouwen en de eerste om een kunststof telemark-skischoen te ontwikkelen en introduceerde in 2007 de eerste boot die compatibel was met telemark en alpine tours.
Meer dan 20 jaar is SCARPA een vast onderdeel van onze schoenencollectie.

Scarpa

scarpa-mojito-irongray-0012_irongray
Scarpa
€ 129,95
scarpa-mojito-lightbrown-
Scarpa
€ 129,95
scarpa-mojito-darkbrown-g
Scarpa
€ 129,95
scarpa-mojito-cocoa-21cocoa
Scarpa
€ 129,95
scarpa-mojito-black-16
Scarpa
€ 129,95
scarpa-mojito_darkolive
Scarpa
€ 129,95
scarpa-mojito_campanule-g
Scarpa
€ 129,95
Scarpa Ribelle Lite OD
Scarpa
€ 289,95
Scarpa-mojito-red
Scarpa
€ 129,95
Scarpa-Lady-Moraineplus-gtx-wmn
Scarpa
€ 169,95
Scarpa-MargeritaCanv-L-Tan-Fuch
Scarpa
€ 124,95
Scarpa Mojito Fresh
Scarpa
€ 119,95
Scarpa-Lady-MOJITO-Cherry
Scarpa
€ 129,95
Scarpa Mojito Dress Blue
Scarpa
€ 129,95
Scarpa-R-Evo-revolution-gtx-wmn-smoke-jade
Scarpa
€ 219,95
Scarpa Primitive
Scarpa
€ 199,95
Scarpa-Lady-Moraineplus-mid-gtx-wmn
Scarpa
€ 179,95
Scarpa-mojito-Bright Green
Scarpa
€ 129,95
Pagina 1 van 2