Meindl Island MFS Active GTX

€ 294,95
Unieke code: 1015-Meindl Island
De Meindl Island Activ MFS is de bergschoen en trekkingschoen voor alle robuuste tochten door de bergen al dan niet met rugzak.
Variant
Maat
  • Ideale schoen voor trektochten en bergwandeltochten.
  • De allernieuwste technieken zijn in deze ‘klassieker ‘ verwerkt.
  • In het Air Active Systeem zorgt een speciale 3D-Schuim voor een optimale luchtcirculatie via voering en bovenwerk.
  • Het staat garant voor een aangenaam voetcomfort.
  • Toepassing van het MFS in de schacht, resulteert in een betere pasvorm en een goede fixatie van de hiel en de enkel, omdat het foam zich aanpast aan de voet.
  • De nieuwe uitneembare binnenzool, de Soft Print Drysole, biedt een comfortabele demping over de hele voet en zorgt voor een nog snellere vochtopname en vochttransport.
  • Deze Meindl Island Active is robuust uitgevoerd en op essentiele plaatsen viervoudig gestikt. Het bovenwerk is siliconen geïmpregneerd nubuckleder. Resume : een waterdichte schoen voor de ruigere (berg)tochten

... omdat ze ook dat moment niet voorbij wilden laten gaan zonder de Meindl ' s …

Chiemgau is de streek in Beieren, gelegen aan de uitlopers van de Alpen - de Chiemgauer Alpen – waar de familie Meindl begon. Daar maakten zij enkele eeuwen geleden de start om zich volledig op de vervaardiging van schoenen te concentreren.

Wij kennen Meindl nu als het merk van kwalitatief zeer goede bergschoenen, wandelschoenen en multifunktionele schoenen. Of je nu een bergsporter, een wandelaar, een backpacker of een globetrotter spreekt : allen waarderen nog steeds de hoogstaande kwaliteit van het merk Meindl. In de produktiehal van Meindl is te zien hoe zij nog steeds onverstoorbaar schoenen vervaardigen : elke schoen doorloopt zo'n 200 handelingen met de vlijtige handen van vakmensen die beheerst kloppen, stikken, drogen, vormen, knijpen en controleren.

In de huidige fabriek in Kirchanschöring is de geschiedenis nog altijd aanwezig en een levend bewijs van onvergetelijke momenten. Op de fotowand zien we Hubert Hillmaier uit 1978 die de Khumbu IJswand van de Mnt. Everest beklom met Meindl schoenen en Felix Baumgartner – de Oostenrijkse parachutist – die in 2012 een recordsprong maakte vanuit 39 km hoogte met speciaal gemaakte Meindl schoenen die bestand waren tot een temperatuur van minus 60 'C.

Maar ook de foto's van mensen zoals jij en ik hebben er een plaats, zoals een bruidspaar met Meindl Bergschoenen aan, omdat ze ook dat moment niet voorbij wilden laten gaan zonder de Meindl ' s. Meindl schoenen zijn voor veel mensen de basis of het begin van avonturen en onvergetelijke herinneringen. Bij Alpaca Buitensport hebben we het vele malen meegemaakt dat mensen bijna geen afscheid zouden willen nemen van hun oude en vertrouwde Meindl's. Toch blijkt al snel een nieuwe wereld open te gaan met een nieuw paar ; ' het zit weer geweldig, het zit als gegoten, inpakken en wegwezen ' !

 

Bergwandeltochten
Bruin-Donker