Hanwag Gritstone GTX Antraciet

€ 189,95
Unieke code: 70201-HW-M-GritstoneGTX-Grijs
Gritstone is vooral bedoeld voor de stevige doorlopers ! Robuuste schoen die wel tegen een stootje kan.
Variant
Maat

De opvolger van de favoriete Arrow GTX.

De Gritstone GTX is een stevige wandelschoen met een goede tussenzool, goede profielzool, waterdicht bovenwerk, een ver naar voren doorlopende veterlijn en een extra hielversteviging van leer. Deze Hanwag schoenen kunnen ingezet worden voor lange afstandswandelingen, vierdaagse Nijmegen, stevige wandeltochten op onregelmatig terrein en ook voor dagelijks gebruik.

Bij een goed onderhoud van het bovenwerk kan de schoen mogelijk verzoold worden.

  • Gewicht 500 gram per paar
  • Bovenmateriaal: Nubuck, Air-Mesh
  • Zool: Vibram® Ultragrip II Zool Features: • Middelzacht • Schokdemping bij de hiel • Afgeronde neus en hak voor makkelijk afrollen
  • Voering: GORE-TEX® laminaat

Daarmee was de toon gezet voor HANWAG.

De naam Wagner is voor velen bekend als de componist Richard Wagner. Er is ook een tak Wagner bekend geworden als vakmannen in de schoenenwereld en later in de outdoorwereld. De drie broers Hans Wagner, Lorenz Wagner en Adolf Wagner hebben het vak geleerd van hun vader : een meester schoenmaker.

De eerstgenoemde, Hans Wagner, specialiseert zich in het maken van Zwiegenähte schoenen. Hij vestigt zich - na het vak geleerd te hebben in München – in 1921 in Vierkirchen. Zwiegenäht – de dubbelgestikte verbinding van bovenwerk op de zool – was toen een vrij nieuwe techniek voor het maken van stevige schoenen. Halverwege de jaren twintig begon Hans Wagner ook met het produceren van skischoenen en bergschoenen, naast de Haferl schoenen ( Zwiegenähte schoenen). Daarmee was de toon gezet voor HANWAG als schoenenspecialist in de bergsport. In 1964 draagt Hans Wagner het stokje over aan zijn neef Josef Wagner, die het bedrijf HANWAG voortzet.

Innovaties blijven niet uit: In de jaren zeventig ontwikkelen zij als eerste een speciale ski-tourenschoen : de' Haute Route '. In samenwerking met Sepp Gschwendtner, een sportklimmer, ontwikkelde Hanwag speciale klimschoenen met zachte wrijvingszolen. Ook heeft Hanwag speciale schoenen voor paragliders ontworpen, eveneens in samenwerking met Gschwendtner. Wanneer in de jaren tachtig de outdoormarkt sterk groeiende is, groeit het merk HANWAG tot een toonaangevend merk op het gebied van alpine- en bergwandelschoenen. 'Tot op de dag van vandaag kennen we HANWAG als een op en top kwaliteitsmerk dat zich richt op alpine – en bergwandelschoenen, trekking – en trailschoenen en ook op wandel – en vrijetijdsschoenen.

De beide broers van Hans Wagner, Lorenz Wagner en Adolf Wagner, zijn ook geen onbekenden gebleven en richtten respectievelijk LOWA en Hochland op

Wandelen
Grijs