Hanwag Makra Combi GTX Asphalt

€ 269,95
Unieke code: 70101-HW-M-Makra-CombiGTX-Asph
Geschikt voor gemiddelde Tourtochten, Klettersteig, Gletsjertocht en Rotspassages.
Variant
Maat

De Hanwag Makra Combi GTX is een lichtgewichte, stabiele en beperkt stijgijzervaste bergschoen.

Geschikt voor gemiddelde Tourtochten, Klettersteig, Gletsjertocht en Rotspassages.

Het is een robuuste bergschoen die door de verlaagde schacht aan de achterzijde een grote bewegingsvrijheid biedt.

De feeling en het contact met de grond is goed.

De schoen heeft een comfortabele afwikkeling door de ver naar voren afgeronde zool.

  • Bovenmateriaal: Suède, Cordura® .
  • Zool: VIBRAM® PEPE.
  • Zool Features: Hightech en innovatieve zool met een honinggraatstructuur voor een beduidende gewichtsreductie
  • Wrijvings rubber Klimzone aan de punt
  • Zelfreinigend profiel.
  • Voering: GORE-TEX® More Season Sierra
  • Gewicht 1250 gram.

De Makra Combi GTX geeft mobiliteit rondom de enkels, heeft een verminderde laterale stabiliteit en biedt door zijn hoogte minder ondersteuning waardoor er meer wordt vereist van de kuitspieren bij steilere passages.

De Hanwag Makra Combi GTX kan daardoor niet als een volwaardige C-schoen worden aangemerkt en is minder geschikt voor langere en meer veeleisende tochten.

Daarmee was de toon gezet voor HANWAG.

De naam Wagner is voor velen bekend als de componist Richard Wagner. Er is ook een tak Wagner bekend geworden als vakmannen in de schoenenwereld en later in de outdoorwereld. De drie broers Hans Wagner, Lorenz Wagner en Adolf Wagner hebben het vak geleerd van hun vader : een meester schoenmaker. De eerstgenoemde, Hans Wagner, specialiseert zich in het maken van Zwiegenähte schoenen. Hij vestigt zich - na het vak geleerd te hebben in München – in 1921 in Vierkirchen. Zwiegenäht – de dubbelgestikte verbinding van bovenwerk op de zool – was toen een vrij nieuwe techniek voor het maken van stevige schoenen. Halverwege de jaren twintig begon Hans Wagner ook met het produceren van skischoenen en bergschoenen, naast de Haferl schoenen ( Zwiegenähte schoenen). Daarmee was de toon gezet voor HANWAG als schoenenspecialist in de bergsport. In 1964 draagt Hans Wagner het stokje over aan zijn neef Josef Wagner, die het bedrijf HANWAG voortzet. Innovaties blijven niet uit: In de jaren zeventig ontwikkelen zij als eerste een speciale ski-tourenschoen : de ' Haute Route '. In samenwerking met Sepp Gschwendtner, een sportklimmer, ontwikkelde Hanwag speciale klimschoenen met zachte wrijvingszolen. Ook heeft Hanwag speciale schoenen voor paragliders ontworpen, eveneens in samenwerking met Gschwendtner. Wanneer in de jaren tachtig de outdoormarkt sterk groeiende is, groeit het merk HANWAG tot een toonaangevend merk op het gebied van alpine- en bergwandelschoenen. Tot op de dag van vandaag kennen we HANWAG als een op en top kwaliteitsmerk dat zich richt op alpine – en bergwandelschoenen, trekking – en trailschoenen en ook op wandel – en vrijetijdsschoenen. Vernieuwend zijn het gebruik van chroomvrij leer, zowel uit milieuvriendelijk als uit mensvriendelijk oogpunt ( non-allergic),  bioleder en YAK-leder.

De beide broers van Hans Wagner, Lorenz Wagner en Adolf Wagner, zijn ook geen onbekenden gebleven en richten respectievelijk LOWA en Hochland op.

Hiking, Trekking
Grijs