Wandeling Orobie

Beginnend vanaf de Brembana-vallei ,via de Lario, zie je alle facetten van de berg en zijn adembenemend landschap.
De Trail van de Orobie, dat zich langs de bergen van de provincie Bergamo ontwikkelt,is gelegen in het hart en in het wildste gebied van deze Alpen, met werkelijk adembenemende panorama's en onvergetelijke mogelijkheden om de flora en fauna te bewonderen (marmotten, gemzen, de adelaar en talrijke kuddes steenbokken). De trail als bedekt in de zomer of in ieder geval zonder sneeuw, levert geen problemen op en is voor iedereen toegankelijk, mits de afdaling naar de vallei wordt genomen. Het "pad van de poort" omvat een via ferrata en is uitsluitend voor ervaren wandelaars en hikers.
"Het pad ontwikkelt zich op hoogten van ongeveer 2000 m, met enkele passen zelfs op grotere hoogten.
Er zijn  8 etappes voor de Trail van de Oriëntaalse Orobie die zich ontwikkelt van Valcanale bij de Presolana-pas in de Seriana-vallei en 6 etappes voor de Trail van de Orobie Occidental, van Cassiglio tot de F.lli Longo-rifugio in de Brembana-vallei. Er zijn veel variaties mogelijk, afhankelijk van de training van de wandelaar en de dagen die beschikbaar zijn voor trekking.
De Sentiero delle Orobie kan worden bereikt via verschillende paden die vertrekken vanuit de dorpen op de valleibodem, zodat u ook alleen enkele etappes kunt doorlopen of het pad kunt onderbreken of hervatten, afhankelijk van de behoeften van de wandelaar. Alle etappes gebruiken rifugi's beheerd in de periode mei-oktober (meestal CAI-rifugi's) met de mogelijkheid van overnachting en verfrissing.
Wandelen
AKU