Merino Wool kleding voor wintersport en buitensport

Waarom is Merino Wol zo populair en ook zo comfortabel om te dragen : Merinowol is goed als het dun genoeg is om jeuk te voorkomen, uniform en stabiel genoeg zodat de dunne vezels niet scheuren en zo puur dat slechts de minste hoeveelheid water en zeep nodig is om het schoon te maken.

De reden waarom onze favoriete vezel een functioneel wonder is, kan het best worden bepaald aan de hand van zijn 'innerlijke waarden': de kern zorgt voor ademend vermogen en vochtabsorptie, terwijl de toplaag hydrofiel is, wat betekent dat de huid mooi droog blijft. De structuur van de interne eiwitmoleculen vernietigt eenvoudig bacteriën voordat ze geuren kunnen veroorzaken. De vezelkern is helixvormig en maakt de wol zo elastisch. Duurzaamheid wordt geboden door het celmembraan, dat constant onder druk staat.

De natuurlijke functionele vezels groeien het hele jaar door zonder externe invloeden. Merinowol is het product van water, lucht en gras, en als je het zou composteren, zou het biologisch in ongeveer drie maanden zijn afgebroken en volledig in de grond zijn verdwenen. Dat zou niet het geval zijn voor kunstmatig geproduceerde vezels.

"Wearing is believing "   Merinowol groeit in kleine dikke bossen op de rug van het schaap. Het is fijn, zacht, in golfachtige rimpelingen met een geschaald oppervlak en elastisch. Zoals bij alle dierlijke vezels, bestaat de wolvezel uit keratine en eiwitten. Het geheim van de positieve eigenschappen ligt in het prestatievermogen van de vezel zelf. In de collectie hebben wij ondergoed en fleecekleding van merinowool  of een hoog percentage MerinoWool.

Lowa Wandelschoenen
Nano Air Jacket van Patagonia in een nieuw jasje